Dat was een lelijke opmerking van Rosberg aan het adres van Max

Ai, wat een lelijke opmerking was dat van Nico Rosberg aan het adres van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Duitsland, afgelopen zondag. Eentje die wat mij betreft valt onder het hoofdstuk klikken en matennaaien in de A-klasse. ,,He moved under breaking”, riep de Duitser nadat hij tijdens een inhaalmanoeuvre Max van de baan reed.

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Race Day - Hockenheim, Germany
Rosberg is voorbij Verstappen maar laat de Nederlander geen ruimte.

Volgens mij wist de Duitser op dat moment donders goed dat hij weer fout zat met zijn nieuwe weigering om een bocht in te sturen en dacht hij: Snel iets anders roepen, dan leid ik de aandacht af van mijn eigen geklungel. Het eerste deel van de inhaalbeweging was trouwens best mooi. Verstappen werd met zijn eigen wapens bestreden: vanuit een onmogelijke positie laat inremmen en er voorbij, alleen het tweede gedeelte maakte het verschil duidelijk tussen een coureur als Rosberg en een coureur als Verstappen. Waar Max de beweging vaak prachtig afmaakt en zonder blokkerende banden zijn voorligger voorbij snelt, daar maakte Rosberg er zowel technisch als collegiaal een bende van. En dat je technisch een keer mis zit, allez, dat kan de beste overkomen, maar dat je een collega coureur vervolgens probeert iets aan te smeren wat er in de verste verte niet was, dat is zeer zeer laakbaar.

Sinds het gevecht van Max Verstappen en Kimi Raikkonen op de Hungaroring ging het de hele week over het verdedigen van Max ten opzichte van Kimi. In de pers, maar ook tussen de coureurs onderling en dan vooral over het veronderstelde van lijn veranderen in de remzone. Afgelopen vrijdag werd Max daar tijdens de rijdersbriefing ook nog over aangesproken. Wat er gezegd is, weten we niet, maar de Nederlander kon het allemaal simpel pareren: ,,Jongens, de wedstrijdcommissarissen vonden het ondanks herhaald verzoek van Charlie Whiting niet nodig om een onderzoek in te stellen, dus waar hebben we het over! Ja, het was op de grens, maar niet erover, dus laten we weer gaan race!” En als Rosberg dan precies op dat punt probeert de aandacht van de commissarissen af te leiden door iets te gaan roepen dat er helemaal niet was, dan ben je heel vervelend en laag bezig. Mercedes had overigens een prachtige straf voor dit onsportieve gedrag, bovenop de vijf seconden waarmee de FIA hem strafte, gaf zijn eigen team hem nog eens drie seconden extra…

Ik denk niet dat Max dit akkefietje snel zal vergeten. Fair en square racen op het scherp van de snede vindt ie prachtig en Max zal de eerste zijn om daar met de betreffende persoon na de race van na te genieten, als hij tenminste voor zijn opponent eindigt, maar wat Rosberg probeerde Max aan te wrijven, blijft nog wel even in het hoofd van de jonge Nederlander rondspoken. Net zoals dat Rosberg het onderonsje tussen Max en Lewis tijdens de persconferentie niet snel achter zich zal kunnen laten. ,,Lewis knows”, zei Verstappen nadat Hamilton iets fluisterde over het incident tussen Rosberg en Verstappen. Wat zou ik graag weten wat hij precies zei…

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Dat was een lelijke opmerking van Rosberg aan het adres van Max

  1. Wat een stel zeikvlekken in de F1. Jammer dat de meeste coureurs niet om kunnen gaan met de racestijl van Max. Als racen dan niet lukt gaan we maar zeuren. Ga eens gewoon racen en zeik niet zo zou ik zeggen. Probeer hem fair in te halen. Maar dat is juist het probleem, Max is voor iedereen een klasse te groot

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s