Max zegt waar het op staat, ook als het om Hamilton gaat

Het was een lastig weekeinde voor Max Verstappen in Baku en toch doet hij weer van zich spreken, zowel op de baan als naast de baan. Op de baan door in de laatste dertig ronden van de race in 26 ronden sneller rond te gaan dan Daniel Ricciardo, die op dezelfde banden reed als Max. En naast de baan door zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton onderuit de zak te geven. Daar maak je geen vrienden mee, die heb je toch niet in de Formule 1, maar je kweekt er wel respect mee, tenminste als je kritiek hout snijdt. En dat deed het.

Bottas maakte er tijdens de kwalificatie natuurlijk een regelrechte puinhoop van en dat weet de Fin zelf ook wel. Zijn replieken op de kritiek van Max klonken bijna schuldbewust, hij wist dat hij fout zat en dat bewijzen zeker de on board-beelden. Natuurlijk had Bottas last van Max, maar de Fin werd niet door Max gehinderd. Dat hij last had van Max was zijn eigen schuld, zeker daar waar het de allerlaatste poging in Q3 betrof. Als hij een iets groter gat had laten vallen ten opzichte van Max, was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Dat hij het niet aandurfde om iets meer afstand te nemen, omdat het zwart-wit-geblokt hem op de hielen zat, valt te begrijpen, zeker omdat teamgenoot Massa verder achter hem te laat uit de pits was en inderdaad afgevlagd werd. Maar dat wil nog niet zeggen dat je tijdens een kwalificatie moet gaan doen alsof het een race betreft. Op deze manier verknoeide hij zijn eigen ronde en die van Max, terwijl hij in feite echt geen enkele fatsoenlijke kans had om Max in te halen. Zorgelijk is wel dat  Bottas eerder in de kwalificatie in Q2 eenzelfde geintje met Max had. Ook geen kans om hem in te halen, maar het toch doen. Verstappen was na de kwalificatie rustig, maar scherp waar het de Fin betrof: ,,Ik hoop dat hij ervan leert.” En daarmee was het voor Max weer afgedaan.

Geklungel Hamilton
Scherp was Verstappen ook op Lewis Hamilton. ,,Voordat je in de auto stapt, moet je eerst het instructieboekje lezen.” Verstappen reageerde daarmee op de problemen die Hamilton tijdens de race met de settings van zijn bolide had. De motor stond klaarblijkelijk in een verkeerde stand en Hamilton had geen idee hoe hij het op moest lossen en de pitmuur mocht het hem niet vertellen als gevolg van de nieuwe regels omtrent radioverkeer. Na de race beklaagde Hamilton zich hierover. Volgens hem was zijn geklungel op het stuur tijdens de race gevaarlijk. Hij zegt dat, omdat radioverkeer wel mag als het de veiligheid betreft. Hamilton heeft er altijd al blijk van gegeven het prettig te vinden dat hij door de pitmuur een beetje bij de hand werd genomen. Met enige regelmaat hoorden we min of meer onbegrijpelijke boodschappen aan zijn adres om iets op het stuur te veranderen. Met ingang van dit seizoen mag dat niet meer en dus moest de Britse wereldkampioen het allemaal zelf uitvogelen. En daar is hij niet zo goed in.
Ik vroeg me ook nog af of de Hamilton die zich zondag beklaagde over het onveilige geklungel op zijn stuur wel dezelfde was als de Hamilton die vrijdag de spot dreef met collega’s die zich zorgen maakten over de veiligheid op het circuit van Baku. ,,Er zijn zo veel coureurs die zeuren over een hobbelig circuit, over dat ze bocht 1 niet kunnen zien en dat er vibraties zijn. Die coureurs zeuren over zo verdomd veel dingen, ze willen alleen maar dat alles glad is, geen vibraties en geen hobbels. Ze willen al het karakter en leven uit zo’n circuit persen. Dit circuit heeft hobbels en ik garandeer je dat er coureurs zijn die over dit soort dingen gaan zeuren. Ik zal ernaar luisteren en glimlachen.”
En wie klaagde er tijdens de race als enige over vibraties en na de race als enige over onveiligheid…?

hamilton
Het geklungel van Hamilton met de settings op zijn stuur, leidde tot creatieve oplossingen.

Nog maar een keer de NOS
Ik schreef al een keer eerder over de kramp waarin de NOS schiet als het over Formule 1 gaat. Het is even wennen voor ze. Ook afgelopen zondag gingen ze weer opzichtig in de fout, deze keer bij monde van Henry Schut. Zijn samenvatting van Max’ carrière bij Red Bull Racing tot nu toe: ‘twee races goed en twee races slecht’, was er een in de categorie ‘ik weet niet waar ik over praat’. Hij zegt er dan nog wel bij dat hij het er wat dik bovenop legt, maar het gaat om de benadering van een 18-jarige die al anderhalf jaar een sensatie is in de Formule 1. Wij in Nederland zijn niet zo goed met sporthelden en dat is jammer voor al die mensen die pas net zijn aangehaakt als volgers van de Formule 1. Ze verdienen meer en betere begeleiding op hun zoektocht door het interessante doolhof dat de Formule 1 is.

Zie ook mijn eerdere blog over de Formule 1-wereld die na Max’ overwinning in Spanje anders tegen hem aankijkt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s