Straffe Max

Die grijns van Christian Horner, teambaas van Red Bull, toen Max afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Canada Rosberg de doorgang naar de vierde plaats belette, is er één om nooit te vergeten. Horner zag er ogenschijnlijk kalm uit, maar ook bij hem moet de adrenaline van bewondering door de aderen gepompt hebben. Ook bij Toro Rosso-chief Franz Tost zag je wel eens zo’n grijns. De eerste keer was in het najaar van 2014 toen Max in zijn tweede vrij training, VT1 in Brazilië, de Toro Rosso aan de achterkant voelde wegbreken, dwars op de rijrichting kwam te staan, zijn auto keurig recht trok en zonder van de baan af te gaan zijn weg vervolgde. Ook Jean-Eric Vergne was blij met Verstappens wagenbeheersing, want hij kreeg een onbeschadigde bolide terug.

maxricciardo
Max krijgt tijdens de Grand Prix van Canada van de pitmuur de opdracht om Ricciardo vlak achter hem niet op te houden. Verstappen antwoordde door weg te rijden van de Australiër.

Nadat Max vorig seizoen zijn naam al vestigde met zijn passeeracties kent het rijdersveld hem inmiddels ook al een coureur waar je niet makkelijk langskomt, tenminste, als hij het niet wil. Eerder in de race zagen we hoe Vettel Max met gemak inhaalde op hetzelfde rechte eind waar Rosberg zijn Waterloo vond. Dat was alleen maar omdat Max bij Vettel nog dacht: ga maar, jou kan ik niet houden en de race duurt nog lang en de banden hebben het toch al zo moeilijk. Bij Rosberg dacht hij precies het omgekeerde: jij komt er niet voorbij! En dat gebeurde ook niet. Dat is de Straffe Max.

Fantasieloos
Ik vond het schitterend om te zien hoe Max de dans met Rosberg leidde. Tot drie keer toe was het Max die Rosberg gewoon aan het handje nam en hem meevoerde naar de rechterkant van Casino Straight, zodat Rosberg, die natuurlijk dacht: in de slipstream blijven! gedwongen werd Verstappen aan de buitenkant in te halen. En dat gaat daar niet, tenzij het snelheidsverschil te groot is en de ingehaalde mee wil werken. Waarom probeerde Rosberg het niet eens andersom? Waarom nam hij tot drie keer toe Max’ hand en liet zich door de jonge Nederlander leiden? Waarom dacht hij niet op zijn minst één keer: oké, ga jij maar naar rechts dan ga ik meteen buitenom en zien we wel wie aan het einde van het rechte stuk het snelst is? Nee, drie keer hetzelfde kunstje proberen en drie keer bij de neus genomen worden door een 18-jarige. Fantasieloos Nico!

De race in Canada bewees ook eens te meer dat Max tijdens het racen een boel denkruimte over heeft in zijn hoofd. Volgens mij was het Xevi Pujolar, zijn race engineer bij Toro Rosso die voor het eerst met die opmerking kwam. Max heeft capaciteit over. Hij lijkt twee hersenen te hebben. Eén om zijn bolide alles te laten doen wat er moet gebeuren en een tweede om dingen uit te denken tijdens de race. Nog een keer terug naar de laatste inhaalmanoeuvre van Rosberg. Hoe vaak zie je niet gebeuren dat als er op het scherp van de snede geraced wordt niet alleen de ene coureur in de fout gaat, maar door de schrik ook de andere? Niet bij Max. Rosberg spinde vlak voor zijn neus, maar Max nam keurig bocht 12 en 13 en liet de Wall of Champions netjes rechts liggen. Ondanks Rosbergs spin deed Max niets verkeerd. Hij verremde zich niet eens. Weet u nog dat Max eerder dit seizoen in Bahrein, toen hij nog voor Toro Rosso reed, Kvyat in de Red Bull passeerde? Max haalde ondanks hogere snelheid keurig de bocht en Kvyat blokkeerde vier banden. Dat bedoel ik dus…

Ricciardo
En hoe zou het in het hoofd van Daniel Ricciardo toegaan op dit moment? Na Monaco kon hij nog naar Red Bull wijzen als kwade genius die zijn race versjteerd had, maar de problemen in Canada haalde Ricciardo toch vooral zichzelf op de hals bovenop het feit dat hij tijdens de race gewoon langzamer was dan Verstappen. ‘Houd Daniel niet op’, was de boodschap van de pitmuur toen Ricciardo dichterbij kwam aan Max. Dat zal ik niet doen, dacht Verstappen en reed van de ervaren Australiër weg met een paar tiende per ronde totdat hij hem op een seconde of vijf had. Inderdaad Ricciardo werd niet opgehouden. Dat hier en daar in de internationale pers gesuggereerd werd dat Verstappen wederom een stalorder had genegeerd, is natuurlijk je reinste bullocks. En toen Ricciardo later in de race een plat kantje op zijn banden remde, was het over en sluiten voor de Australiër.

Ricciardo weet inmiddels donders goed dat hij in de nabije toekomst zijn handen vol gaat krijgen aan de jonge Nederlander. Het moment dat het evenwicht gaat omslaan in het voordeel van Max komt als hij de Australiër ook in de kwalificatie achter zich gaat laten. Nu lees je nog vaak als argument dat Ricciardo nog steeds de bovenliggende partij is, omdat hij het kwalificatieduel inmiddels met 3-0 leidt. Is ook niet zo vreemd, omdat Max net drie races in de Red Bull achter de rug heeft en kwalificeren gaat toch vooral om het door en door kennen van je auto en hem net over de limiet weten te rijden zoals Ricciardo in Canada zo prachtig deed. Wel de muur kussen, maar hem heel over de streep krijgen. Maar als Max tijdens kwalificaties zijn Red Bull voor die van Ricciardo op de grid krijgt en hij blijft hem in race pace regelmatig de baas, dan zal de glimlach van Ricciardo toch wel wat gaan verflauwen.
Zie ook: Max Verstappen nu een gearriveerd Formule 1-coureur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s