Open brief aan Max Verstappen

Beste Max!

Komend weekeinde staat Canada op de kalender (je bent er waarschijnlijk al) en meteen het weekeinde daarop de Grand Prix van Europa in het Aziatische Azerbaidzjan. Het boek Monaco moet dus dicht! Dat had je waarschijnlijk al gedaan, dus misschien zeg ik het meer tegen mezelf dan tegen jou. Ik vermoed dat jij de gebeurtenissen in Monte Carlo al achter je hebt gelaten, zeker met die prachtige dagen afgelopen weekeinde in Zandvoort (ineens scheen de zon!). Toch denk ik stiekem dat je die Familiedagen (mede mogelijk gemaakt door Jumbo) liever op 21 en 22 mei had afgewerkt. Dat zou pas timing zijn geweest!

maxverstappen

Mag ik je even meenemen naar vorig jaar? Toen had je ook een akkefietje op Monaco en liet je in Canada blijken dat je dat allang had weggestoken. Tijdens de persconferentie in Canada werd je er nog even aan herinnerd. Felipe was er ook bij en die had nog wat te zeuren over je leeftijd en ervaring en weet ik veel wat niet nog meer. Enfin, het eindigde er in ieder geval mee dat je hem adviseerde wat beelden van Canada 2014 terug te kijken, waarop hij te zien is in een botsende pas-de-deux met Sergio Perez. Heb ik van genoten! Die spirit dus, vind ik fijn, zeker als het om Felipe gaat. Hij zou toch de eerste moeten zijn om zijn mond te houden als het om leeftijd gaat. Ik heb hem trouwens niet gehoord, na Monaco. Was voor hem ook geen al te fortuinlijk optreden, dat zal het zijn…

Maar goed, laten we aan Felipe geen woorden meer vuil maken… Het gaat nu om Canada! Toon veerkracht en geef ons fans en jezelf een clean weekend! Geen vleugels die zich scheiden van je bolide, geen krasje op die prachtige Red Bull van je! En die muur bij het opkomen van het rechte stuk, die heet Wall of Champions, daar heb je dus nog even niets te zoeken, gewoon negeren, komen we over twee jaar op terug! En ik neem aan dat je niet in hetzelfde rijtje als Jacques Villeneuve wil staan (tenzij het om het wereldkampioenschap gaat), die parkeerde zijn bolide zelfs twee keer in die muur. Het zal de schuld van de muur wel zijn geweest in zijn geval…

Ineens besef ik dat ik je in deze brief deelgenoot maak van maar liefst twee mensen aan wie ik een beetje een hekel heb, Felipinho en Petit Jacques. Heb jij dat ook een beetje? Hoef je niet te zeggen, als je het denkt, vind ik het goed genoeg… Met wie binnen het Formule 1-circus zou jij trouwens willen stranden op een onbewoond eiland? Ik begreep dat Carlos Sainz, Max Verstappen had geantwoord. Ik pinkte een traantje weg…

Maar goed, Montreal en Baku. In geval de beide Mercedessen uit elkaars vaarwater weten te blijven, ben ik zeer tevreden met twee vierde plaatsen. Keurig, snaarstrak, niets op aan te merken. Monaco zit misschien nog wel in je achterhoofd, maar laat dat boek maar dicht en sla het volgend jaar maar weer eens open ‘ter leringhe ende vermaek’. Ik zit niet zo te wachten op de meningen van Massa en Villeneuve, die ook nog zijn ‘thuis-Grand Prix’ beleeft en dus overal te zien en te horen zal zijn. Leg hem maar het zwijgen op! ‘Hé Jacques, wat was er nou zo moeilijk aan die muur van jou?’

Samen met Daniel maximaal punten scoren voor  Red Bull en eventueel samen op het podium als de Mercs elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Zo ziet mijn droomweekeinde eruit. Dat van jou toch ook? Of ben je toch meer van plan? Je vuisten laten zien? Tja, Muhammad Ali hield daar wel van!

Gegroet,
Hans

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s