Circuit van Baku: met gemiddeld 220 per uur door de straten

Ballen. Die heb je volgens mij nodig om te racen op het stratencircuit van Baku, waar zondag 19 juni voor de eerste keer een Grand Prix wordt verreden. Ik ga me maar niet verliezen in geografische bespiegelingen, maar toch laat ik maar even vallen dat het doen plaatsvinden van een Grand Prix van Europa in Azerbaidzjan alleen kan in de wereld van Bernie Ecclestone.

baku

Ballen dus, maar waarom precies? Een paar weken geleden fietste Ted Kravitz van Sky Sports op een mountainbike over het circuit, waar toen nog volop auto’s reden en had ik het nog niet zo in de gaten, maar de on board-beelden die afgelopen vrijdag werden vrijgegeven, zeiden genoeg. Gulhuseyn Abdullayev mocht in een GP3-bolide de eerste ronden over het circuit rijden, deed dat lang niet op racesnelheid, maar toonde evengoed dat het Baku City Circuit een soort Monaco is, maar dan niet met gemiddeld 160 kilometer per uur, maar 220 kilometer per uur. Officieel telt het circuit twintig bochten, maar je mag ook veertien zeggen, want na bocht 12 lijken alleen de bochten 15 en 16 nog echt bochten te zijn, de andere zijn volgens mij flat out te nemen

Het circuit is ‘ontworpen’ door de Duitse circuitbouwer Herman Tilke. Ontwerpen is natuurlijk een groot woord, want hij moest het uiteraard doen met de bestaande straten. Het circuit waar Tilke mee voor de dag kwam lijkt een soort samensmelting van Amerikaanse stratencircuits, Monaco en Canada of Monza.
Het eerste deel lijkt nog het meest op drivin’ around the block in de VS. In het tweede deel is het alsof je in Monaco bent beland. Bocht 8 en 9 zijn ronduit krap en spectaculair met hoogteverschil en rakelings langs de historische stadsmuur. Deel drie is net Monza of Canada, grote delen met het gas op de plank, alleen niet in bocht 15 en 16.

Inhalen
Het Baku City Circuit lijkt niet heel veel inhaalmogelijkheden te hebben. Bocht 1 en bocht 3 lijken de meest aangewezen plekken. Ik heb nog wel een fantasietje over bocht 5 en 6, maar toch zal dat een fantasietje blijven, zeker omdat bocht 7 naar rechts is. Eens kijken of Max nog een andere plek uit de Red Bull-pet weet te toveren.

Een ander niet te onderschatten probleem van het circuit zal het asfalt blijken te zijn. Vers, pikzwart asfalt, ongetwijfeld vol olie en dus spekglad. Grip zal het meest gebruikte woord van dat raceweekeinde worden, tenminste, het gebrek eraan. De afstelling van de auto zal een hele toer worden. Je zoekt downforce in het eerste gedeelte en topsnelheid in het tweede. En vooral die topsnelheid zal voor inhalen belangrijk worden, mechanische grip, dat de Red Bull in overvloed heeft, is voor inhalen veel minder van belang. Een ander gevaar wat het asfalt betreft schuilt in de temperaturen. Gelukkig lijkt het wat koeler te worden dan de 38 graden die aan het begin van de week nog voor zondag in Baku werd afgegeven. Nu houden de weersvoorspellers het op 31 √† 32 graden. Ik zag de plakken vers plakkerig asfalt al door de lucht vliegen, losgetrokken door de malende banden van een Formule 1-bolide. Toch ben ik er nog niet helemaal gerust op…

Kortom, het is een uitdagend circuit voor auto en coureur met lange stukken op hoge snelheid. Gelukkig is het op veel plekken behoorlijk breed, zeker op de rechte stukken, want anders zou het racen daar ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Dan nog zit ik niet te wachten op een crash bij hoge snelheid tussen twee hekken…

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s