Anders kijken naar Max Verstappen, maar ik wil mijn vuisten weer ballen

Betrappen jullie je er ook op, dat je nu anders kijkt naar de verrichtingen van Max Verstappen in de Formule 1? Het verschil was voor mij donderdag bij de eerste twee vrije trainingen duidelijk. De oorzaak moet liggen in het feit dat Max promoveerde van opleidingsteam Toro Rosso naar het moederteam Red Bull. Hij is daar waar hij graag wilde zijn en waar ik hem graag wilde zien: in een topteam. Een team dat weer zo goed is dat het om de voorste plaatsen kan strijden en iedere Grand Prix op het podium verwacht kan worden. Max had laten zien wat de kenners al wisten. Hij is van de hors categorie!

 

spanje2
Eerste podium voor Max Verstappen in de Formule 1 en meteen op het hoogste treetje mogen staan, geflankeerd door twee wereldkampioenen.

In Spanje voelde ik tijdens de vrije trainingen spanning over hoe zijn kennismaking met de Red Bull zou gaan. De eerste verandering voelde ik tijdens de kwalificatie. De zenuwen die ik 23 Grand Prix had gevoeld in Q2 was verdwenen. Ik vond het al dan niet halen van de laatste kwalificatiegroep, Q3, steeds het spannendst van de kwalificatie. Als Max bij de beste tien zat (ik vergeet even dat vreemde experiment aan het begin van het seizoen), was het voor mij prima, zeker als hij voor teammaat Carlos Sainz stond. Q3 was ook nog wel spannend, maar mijn spanning was veel minder nerveus dan in Q2.

Als Max het in de Toro Rosso goed deed, balde ik mijn vuist, zittend op het puntje van mijn bank. Of zelfs twee vuisten als hij het heel goed deed. In Spanje werd het pas spannend in Q3. Ik balde mijn vuist toen hij zijn Red Bull tussen de Mercedessen van Rosberg en Hamilton zette en voor Ricciardo. Ik balde een vuistje toen hij zich als vierde kwalificeerde, maar dat waren zeker twee vuisten geweest als hij Ricciardo voor was gebleven. Hij had toch maar weer bewezen een uitzonderlijke coureur te zijn…

En toen waren daar de vrije trainingen van afgelopen donderdag in het prinsdom Monaco (zie mijn vorige post). Geen gebalde vuist, laat staan gebalde vuisten. Rustig kijkend, zeker geen nerveuze spanning. Ricciardo sneller dan Max? Ja logisch, meer ervaring in de auto en een sterkere motor. Vierde? Netjes, Max! Mijn verwachtingspatroon is veranderd! Liep ik vorig jaar mentaal de polonaise in mijn eentje toen Max de tweede tijd in de eerste vrije training in Monaco klokte, nu dacht ik ‘netjes’ bij een vierde tijd. Vorig jaar ging het er mij nog om dat hij bewees dat hij uitzonderlijk was. Nu weet iedereen dat. De mensen die Max net ontdekken, ballen nu hun vuisten. En ik denk ‘netjes’. Ik wil ook weer euforie voelen! Ik hoop dat morgen rond 15.00 uur te doen. Wanneer? Als hij er een eerste startrij uitperst. En ik bal één vuist als het een tweede startrij wordt.

Wat went succes toch angstwekkend snel. Go Max!

(Naschrift: Het werd alles behalve euforie. Wat een domper, die kwalificatie, hopelijk gaat het tijdens de race beter… 🙂 )

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s