Alles is anders tijdens de Grand Prix van Monaco

De Grand Prix van Monaco staat bol van de tradities en dingen die afwijken van een normaal Grand Prix-weekeinde. Monaco is eigenlijk een groot feest van anders zijn. Monaco is ook het enige circuit op de kalender dat niet ter discussie kan staan en waarvan de layout nooit wezenlijk veranderd is, hoewel de aanleg van een zwembad er wel voor zorgde dat het circuit de fraaie bochtencombinatie La Piscine kreeg. Het contract van de organisatoren met Bernie Ecclestone loopt tot en met 2020 en zal ongetwijfeld weer met tien jaar verlengd worden.

monaco

Ik heb mij vroeger eigenlijk nooit afgevraagd waarom de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco altijd op donderdag plaatsvindt. Destijds ragden de Formule 1-bolides namelijk traditioneel op de zondag na Hemelvaartsdag door de smalle straten van het prinsdom en dat betekende dat het donderdags daarvoor voor iedereen een vrije dag was. Dat leek mij een logische reden om op donderdag VT1 af te werken, hoewel ik nog wel dacht: willen ze dat dan wel, twee keer anderhalf uur verstoorde ‘zondagsrust’? Nu de Grand Prix van Monaco al jarenlang op dezelfde dag plaatsvindt als de Indy 500 (super sunday voor raceliefhebbers!) en Hemelvaartsdag nog maar zelden samenvalt met Monaco, is VT1 nog altijd op donderdag. Daar moet dus een andere verklaring voor zijn…

En die is er ook… Bevoorrading! De hotels klaagden vroeger steen en been dat de stad drie dagen volledig op slot zat en ook de haven slecht bereikbaar was. Veel van de goederenstromen liepen vroeger nog via de Middellandse Zee en minder over de bergen waar het prinsdom tegenaan geplakt zit. Vandaar dat VT1 verplaatst werd naar donderdag zodat de stad op vrijdag beschikbaar was om alles en iedereen te bevoorraden. Het circuit is dan voor een dag weer openbare weg en iedereen kan daar lopen waar tijdens de andere dagen de auto’s razen. Zelfs de pits is voor iedereen toegankelijk.
 
Daarmee zijn de bijzonderheden rond de GP van Monaco nog niet uitgeput. Deze Grand Prix is de enige die onder de gouden regel uitkomt dat een GP minimaal 305 kilometer lang moet zijn. In de Monegaskische straten wordt maar 260 kilometer afgelegd: 78 ronden van ruim 3,3 kilometer, want ander zou de race te lang duren. Vroeger werden er honderd of 105 ronden afgelegd en duurde een race ongeveer vier uur, omdat de gemiddelde snelheid niet hoger kwam dan tachtig kilomter per uur. Een Formule 1-race mag echter niet langer dan twee uur duren (die regel wordt dus niet aan getornd). Een droge Monaco blijft daar net binnen. De afgelopen twee jaar kwam Nico Rosberg na 1 uur en ruim 49 minuten over de finish. Een wat lange safety carperiode of een beetje regen en het aantal van 78 ronden moet al ingekort worden.
 
Nog meer afwijkingen van het normale patroon? Na de race rijden de coureurs niet de pits in naar het parc fermé, maar ze stellen zich op op het rechte eind. Toen Jenson Button in 2009 met zijn Brawn won, zag hij dat over het hoofd en reed de pits in. Vervolgens moest hij een sprintje over het rechte eind trekken om de prinselijke loge te bereiken. Er is in Monaco geen podiumceremonie. De drie eersten begeven zich naar de prinselijke loge waar de bekers vroeger overhandigd werden door prins Rainier en tegenwoordig door prins Albert. In Monaco klinken de volksliederen pas na de bekerceremonie, bij andere Grand Prix is dat ervoor.

Eén van de mooiste raceweekeinden van de kalender staat weer voor de deur en de kans is zelfs zeer waarschijnlijk dat er zondag regen gaat vallen. De Franse weerdienst voorspelt een kans van 65 procent op (onweers)buien… Faites vos jeux !
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s