Kwalificatie Spanje: Verstappen ‘verliest’ eerste duel met Ricciardo, Ericsson vermorzelt Nasr

14 mei 2016
Barcelona
Al een beetje bijgekomen van de waanzinnig spannende kwalificatie voor de Spaanse Grand Prix op het Circuito de Catalunya in Montmelo bij Barcelona? Een uur lang op het puntje van de bank zitten is aardig vermoeiend weet ik uit ervaring… Max Verstappen begint zijn kwalificatiestrijd met Daniel Ricciardo met een achterstand van 0,407 seconde. Maar wie maalt daarom als je een prachtige, prachtige, prachtige vierde tijd uit het vuur weet te slepen en twee rode bolides je bevallige achterste laat zien? 

De kwalificatie  heeft een aantal wijzigingen teweeggebracht. Bij slechts één renstal wist de ene coureur de negatieve balans te doen omslaan in een positieve: Sahara Force India. Sergio Perez had een achterstand van 0,152 seconde op Nico Hulkenberg, maar wist dat, door tijdens de kwalificatie 0,421 seconde sneller te zijn dan zijn Duitse teamgenoot, te doen omslaan in een positief saldo van 0,269 seconde.
Verder vallen de prestaties van Marcus Ericsson op. Hij heeft Felipe Nasr aardig in zijn kwalificatietang zitten en heeft de Braziliaan inmiddels op ruim 3,6 seconden gezet. Een verdiende tweede plek. Felipe Massa deed het al niet geweldig ten opzichte van Valtteri Bottas, maar de zeperd die de Braziliaan tijdens de kwalificatie opliep, bezorgt Bottas een derde plaats.

max

De ranglijst na de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje ziet er als volgt uit:

Daniel Ricciardo 4 Daniil Kvyat 0 5,039
Marcus Ericsson 4 Felipe Nasr 1 3,635
Valtteri Bottas 4 Felipe Massa 1 2,449
Pascal Wehrlein 3 Rio Haryanto 1 1,627
Kevin Magnussen 4 Joyon Palmer 1 1,344
Sebastian Vettel 3 Kimi Raikkonen 2 0,909
Romain Grosjean 4 Esteban Gutierrez 1 0,771
Fernando Alonso 3 Jenson Button 1 0,707
Daniel Ricciardo 1 Max Verstappen 0 0,407
Lewis Hamilton 3 Nico Rosberg 1 0,314
Sergio Perez 1 Nico Hulkenberg 4 0,269
Stoffel Vandoorne 1 Jenson Button 0 0,064
Carlos Sainz 1 Max Verstappen 3 0,052
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s