De winnaars en verliezers van de dadendrang bij Red Bull: deel 2

Twee verliezers

Daniil Kvyat
Daar hoef je geen licht voor te zijn, om Daniil Kvyat als verliezer aan te wijzen in de grote Red Bull-wissel tussen hem en Verstappen. De 22-jarige Rus zelf denkt volgens mij dat hij nog altijd in een nachtmerrie leeft en slechts wakker hoeft te worden. Zo staat in zijn Twitter-profiel nog steeds te lezen dat hij coureur is bij Red Bull Racing en dat is hij toch al bijna een week niet meer. Hij blijft hangen in de ontkennende fase. Of hij heeft zich zo diep in Rusland verstopt dat hij geen bereik heeft…

De grote vraag voor de rest van het seizoen is of hij de afgelopen nare week van zich af kan schudden en net als Carlos Sainz een frisse start kan  maken bij Toro Rosso. Lukt hem dat niet dan is het aan het einde van dit seizoen afgelopen met zijn Formule 1-carrière, in ieder geval voorlopig. Weet hij Carlos Sainz vaak en overtuigend voor te blijven, dan gloort er nog een sprankje hoop. Voorwaarde om dat sprankje niet te smoren is wel dat er in de loop van dit seizoen een rijderscaroussel op gang komt. Dan valt er misschien een zitje vrij waar Daniil in past. Maar het zou ook zo maar kunnen dat de meeste teams met de Verstappen-Kvyat-wissel op slot zijn gegaan. En als er dan ergens een plekje vrij valt, staat er in de coulissen van de paddock voldoende talent te trappelen om in de auto te springen, zoals bij McLaren en Renault. Alleen bij Manor Racing zou het plekje van Rio Haryanto vacant kunnen komen. Zet een zak geld op tafel en het zou kunnen, tenzij al die Indonesiërs een fortuin bij elkaar sms’en voor hun Rio.
En als Sainz volgend jaar ook naar Red Bull zou doorschuiven, kan hij dan niet bij Toro Rosso blijven? Is vrijwel uitgesloten. Een opleidingsteam met een coureur die niet meer door kan stromen naar de hoek van de afgestudeerden…? Lijkt me niet.

Daniel Ricciardo
Ja, ook hij is een verliezer, of in ieder geval zou hij dat zo maar kunnen worden. Tot nu toe was hij steeds comfortabel 0,3 tot 0.5 seconde sneller dan Kvyat, zeker dit seizoen. Ricciardo is daarmee de wonderboy en grote belofte van de Formule 1 en hij wordt, net als de nu wat kleurloze Valtteri Bottas voor hem, aan Ferrari gelinkt. Maar wat nu als blijkt dat Ricciardo niet een halve seconde sneller was dan Kvyat, maar de laatstgenoemde een halve seconde langzamer dan Ricciardo? Met andere woorden, dat Verstappen hem heel snel op de hielen zit of hem zijn hielen laat zien. Dan verliest de bijna 27-jarige Australiër veel van zijn glans en aantrekkelijkheid voor Ferrari. Zou dan Romain Grosjean dan toch in beeld komen in Maranello? Ricciardo weet in ieder geval dat hij nu serieus gas moet gaan geven.

Woensdag 11 mei: Twee winnaars, Max Verstappen en Red Bull Racing.

IMG_0251
Daniil Kvyat houdt nog even vol dat hij coureur is bij Red Bull Racing. Screenshot van zijn Twitter-account gemaakt op dinsdag 10 mei.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s