Ruil Verstappen met Kvyat: de toekomst telt voor Red Bull

Met argusogen kijkt de Formule 1-wereld het komende weekeinde naar de verrichtingen van Max Verstappen in de Red Bull-machine die tot vorige week woensdag nog aan de Rus Daniil Kvyat toebehoorde, maar die zo brutaal onder zijn billen vandaan werd gerukt en onder die van Max Verstappen werd geschoven. Iedere wielomwenteling van de jonge Nederlander ligt onder een vergrootglas van pers en paddock.
De laatste dagen heb ik het gevoel in één grote flashback terecht te zijn gekomen. Komt het u ook zo bekend voor: Is hij niet te jong, komt het niet te snel, kan hij de druk wel aan? En de vele varianten die daarop te vinden zijn. Ruim anderhalf jaar geleden hoorde je dit soort opmerkingen heel vaak in de Formule 1-pers, maar ze verstomden al snel, ze sloegen zelfs om in bewonderende kreten van de echte raceliefhebbers. Max gaf snel en adequaat antwoord met fantastische prestaties en prachtige inhaalmanoeuvres. En nu Max plotseling doorgeschoven is van Toro Rosso naar Red Bull klinken weer dezelfde vragen; is het hele circus weer van voren af aan begonnen. En Max zal ook deze keer net zo snel en adequaat antwoord geven.

Nieuw machinerie
Max heeft zelf gezegd dat hij zonder verwachtingen afreist naar Barcelona om zijn eerste meters in zijn nieuwe bolide te gaan afleggen. Ik geloof hem niet. Hij zal van zichzelf verwachten dat hij meteen snel en competitief is in zijn nieuwe machinerie, zoals hij dat altijd doet. Wie zegt dat hij tijdens de eerste vrije training in Japan in het najaar van 2014 aan Max kon zien dat de overstap van Formule 3 naar Formule 1 een grote was, is een leugenaar of heeft geen verstand van zaken. Hij reed strakke rondjes en zette de Toro Rosso keurig op een twaalfde plaats neer, 0,4 seconde achter Kvyat in de andere Toro Rosso en 0,7 seconde achter de Red Bull van Daniel Ricciardo. Indrukwekkend! Als je andere vrijdaginstappers soms ziet worstelen met de potente bolides en dat vergelijkt met Verstappen weet dat hij uit bijzonder hout gesneden is.
En nu is daar dan de overgang van Toro Rosso naar Red Bull, van Rode Stier in het Italiaans naar het Engels. En weer rept iedereen van een grote stap en of hij het wel aankan. Hij heeft het al een keer bewezen en zal het weer moeten bewijzen. En dat zal tevens de laatste keer zijn, want alles wat er na Red Bull komt is van hetzelfde niveau of ietsje beter. Dus in zijn negentiende levensjaar staat hij al voor de tweede en tevens laatste testcase in zijn Formule 1-leven. Tenzij je het winnen van een eerste race en het winnen van een wereldkampioenschap ook zo wilt zien.

Gevoelige tik
Moeten we nog terug naar Daniil Kvyat? Hij heeft wel een gevoelige tik op zijn neus gehad. Terecht? Daar is veel voor te zeggen. Je kunt zeggen dat dr. Helmut Marko te weinig geduld met hem heeft gehad, je kunt ook beweren en verdedigen dat hij ruim voldoende geduld met Daniil heeft gehad. Waren er begin vorig seizoen niet al geruchten dat een rijderswissel met Verstappen een mogelijkheid zou zijn? De jonge Rus worstelde vorig jaar duidelijk met zijn nieuwe auto en maakte vaak de indruk dat hij na één jaar Toro Rosso niet klaar was voor het presteren onder de druk die het rijden voor Red Bull met zich meebrengt. Vaak hoor je zeggen dat zijn tweede seizoenshelft best in orde was, maar ook in die tijd schoot hij bokken. Ik hoor dan: ja maar, hij haalde meer punten dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Klopt, sterker nog, als Kvyat en Ricciardo samen de finish haalden lag de Rus acht keer voor de Australiër en de Australiër maar zes keer voor de Rus. Strak seizoen dus? Nee, toch niet, er kleefden te veel rare uitstapjes aan de kont van Kvyat. Hij verzuimde na een lekke band zijn bolide rustig naar de pits te rijden en crashte alsnog, hij maakte in Japan een beginnersfout en schreef een auto af en hij maakte dezelfde fout tijdens de Grand Prix van Amerika toen hij op de vierde plaats liggend linksaf de vangrail in denderde en zijn vierde plaats schonk aan Max Verstappen, die onder moeilijke omstandigheden op het scherp van de snede reed en een foutloze wedstrijd afleverde. Het begin van dit seizoen was ook niet vrij van problemen. Bekend was dat het Kvyat maar niet lukte om temperatuur in zijn banden te krijgen, hij werd er wanhopig van en hij maakte van tijd tot tijd een wat verloren indruk, alsof hij het niet meer wist.  Dat zijn allemaal dingen die op je conduitestaat komen te staan en in het geheugen van je bazen gegrift staan.

Testdagen
Ik zie misschien dingen die er helemaal niet zijn, maar het moment dat Verstappen in de Red Bull wordt gezet is natuurlijk ook meer dan voortreffelijk gekozen. Het circuit van Barcelona kent voor de jonge Nederlander geen geheimen meer, dus kan hij zich volledig richten op zijn bolide. Bovendien vinden er na de Spaanse Grand Prix twee testdagen plaats, dinsdag en woensdag, waar Verstappen de gelegenheid krijgt kilometers in zijn nieuwe auto te maken alvorens naar Monaco af te reizen. Met een beetje geluk heeft hij na twee dagen testen  driehonderd ronden op zijn naam staan. In Canada krijgt Red Bull vervolgens de beschikking over een update van de TAG Heuer-motor, waar de renstal veel van verwacht. Na twee races en twee testdagen moet Verstappen al voldoende ‘feel’ met zijn bolide hebben om die puissantere motor ten volle te benutten.
Uit de trading places bij Red Bull kun je ook afleiden dat de renstal dit seizoen er al aan heeft geven. Het was natuurlijk al zo helder als glas dat Verstappen volgend jaar in de Red Bull zou zitten. In plaats van de gewenning tijdens de wintertests te laten plaatsvinden, krijgt Verstappen nu de resterende zeventien races van dit seizoen om dat te doen zodat hij in 2017 vol aan de bak kan. Wat niet wil zeggen dat hij niet al dit jaar voor de podia en overwinning wil strijden.

Vlak achter Vettel
Spanje dus. Wederom kijkt iedereen naar Max Verstappen. Hij kan ermee omgaan, geruggesteund door vader Jos, die ooit in dezelfde positie zat toen hij in 1994 plotseling bij Benetton races moest gaan rijden toen J.J. Lehto zijn nek brak bij een testongeluk. Wat Max gaat doen kan niemand voorspellen. Hij zal de vrije trainingen van vrijdag gebruiken om zo veel mogelijk kilometers te maken, de vrije training van zaterdag zal in het teken van de kwalificatie staan. Waar ik op hoop? Een plekje op de startgrid vlak achter Sebastian Vettel lijkt me een mooie positie…

Later deze week: Wie van de Red Bull-rijders heeft niets aan de ruil Verstappen/Kvyat

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s