De winnaars en verliezers van de dadendrang van Red Bull, deel 1

Twee winnaars

Pascal Wehrlein
De 21-jarige Pascal Wehrlein zal tevreden geglimlacht hebben toen hij vernam dat Max Verstappen met onmiddellijke ingang gepromoveerd werd naar de bolide van Red Bull Racing. Zeker nadat hij vernam dat Verstappens contract met het energiedrankjesconcern met twee jaar verlengd werd tot einde 2019. ‘Die is in ieder geval voorlopig uitgeschakeld voor een zitje bij Mercedes’, moet de Duitser gedacht hebben. De onder nummer 94 (zijn geboortejaar) bij Manor Racing rijdende Duitser is een protégé van Mercedes en waarschijnlijk voorbestemd om ooit het stuur van de Mercedes Formule 1-bolide in handen te hebben. Als Mercedes Verstappen bij Red Bull had weggekaapt om in 2018 voor de Silberpfeilen te rijden, was Wehrlein weer een plekje naar achteren geschoven in de wachtrij. Winnaar dus!

Carlos Sainz jr.
De 21-jarige Madrileen kun je gerust een dubbele winnaar noemen van de promotie van Verstappen naar Red Bull Racing, maar voor één van die twee overwinningen moet hij wel wat doen: Kvyat de baas zijn in de komende zeventien races. Het lijkt mij dan ook niet geheel toevallig dat Sainz geroepen heeft dat hij zijn seizoen komend weekeinde in Spanje opnieuw wil beginnen.
De eerste winst hoeft hij niets voor te doen, hij is Verstappen kwijt en dat zal een grote opluchting zijn voor de Madrileen. Sainz moet verschillende keren beteuterd gekeken hebben toen hij gaandeweg ontdekte dat hij en Verstappen wat mentaliteit betreft nogal verschillen. Sainz jr. komt uit een keurige Madrileense familie waar de juiste omgangsvormen hoog in het vaandel staan. Verstappen daarentegen is een straatvechter die voor niemand opzij gaat. Wat Jos Verstappen zijn zoon toevoegde tijdens het rondje over het circuit van Spa Francorchamps dat ze mei 2015 samen aflegden in de Renault RS01 (Doe wel effe normaal hè, want ik sla je…), zal je nooit en te nimmer uit de mond van Sainz sr. horen.
De tweede winst voor de Spanjaard zou wel eens een stoeltje bij Red Bull Racing voor het seizoen 2017 kunnen zijn. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Daniil Kvyat volgend jaar weer promotie zou maken, logischer is dat hij van het Formule 1-toneel verdwijnt, maar daarover later meer. Om Sainz volgend jaar ook in de Red Bull te laten racen moet er natuurlijk nog aan een voorwaarde worden voldaan: Ferrari moet afscheid nemen van Raikkonen en Ricciardo bij Red Bull weg lokken.
Als dit scenario zich inderdaad zo gaat ontvouwen, ontstaat wel de grappige situatie dat de teammaats waarvan in het verleden duidelijk is geworden dat ze elkaar niet liggen, weer samenkomen: Vettel en Ricciardo en Verstappen en Sainz.

Dinsdag 10 mei: Twee verliezers, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s